Külföld

Orbán Viktor: A győzelem sohasem döntő, a vereség pedig sohasem végzetes

Levél az olasz pártelnöknek

Korunk kihívásaival szemben közös összefogásra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnök az ellenzékbe került Olasz Testvéreket (FdI) Giorgia Meloni pártelnöknek címzett levelében.

A jobboldali párt sajtóirodája szerint magyar kormányfő üzenetében kiemelte, hogy politikusként tizenhat évet töltött ellenzékben, és ezalatt megtanulta, hogy a „győzelem sohasem döntő, és a vereség sohasem végzetes”. Hozzátette: egyedül az számít, hogy készen állunk-e a folytatásra.

A magyar miniszterelnök szerint a politikai küzdelemben megbízható társak kellenek, közös világnézettel és hasonló válaszokkal korunk kihívásaival szemben. Orbán Viktor szorgalmazta a Fidesz és az Olasz Testvérek közötti baráti kapcsolat erősítését a józan ész, valamint a keresztény és konzervatív értékekre épített politika mentén. Meloni személyes látogatást tett Orbán Viktornál 2018-ban, a Fidesz elnöke pedig 2019-ben felszólalt az FdI római találkozóján.

Kapcsolódó írásaink

Draghi mögött a parlament nagy többsége

ĀÖnálló frakciót készülnek alakítani az olasz Öt Csillag Mozgalom hivatalos álláspontját elutasító képviselők és szenátorok, a balközép elveszítette abszolút többségét

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom