Külföld

Varga Judit: A kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait

Az Európai Unió Bíróságának görög főtanácsnoka mai indítványában azt javasolja, hogy a Bíróság részben adjon helyt az Európai Bizottság keresetének, amelyet a Stop Soros-törvénycsomag egyes elemeivel kapcsolatban indított. Ismét egy újabb példa arra, hogyan működik a nyugati gondolatbuborék. Egyértelműen látszik, hogy lehet a magyar kormány bármennyire együttműködő, a brüsszeli elitnek ismét könnyebb ideológiai lustaságból a jól megszokott mantrák és varázsszavak mögé bújva eljárásokat indítani Magyarországgal szemben - írta csütörtökön Facebook-bejegyzésében Varga Judit.

Varga Judit: A kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Az igazságügyi miniszter rámutatott: Bizottság és a főtanácsnok sajnálatos módon egyetértenek abban, hogy teljesen elfogadható az illegális migráció támogatása, elősegítése és szervezése. Ezzel szemben a magyar Büntető Törvénykönyv bűncselekménynek minősíti ezeket a tevékenységeket.

A magyar kormány álláspontja szerint a Bizottság félreérti a büntetendő cselekmény tényállását és alkalmazási körét, másrészt a brüsszeli testület semmilyen bizonyítékkal nem tudta alátámasztani érvelését - fogalmazott a tárcavezető.

Varga Judit leszögezte: a kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait és mindent megtesz, hogy megakadályozza nemzetközi migránsfolyosók kialakulását. Annak érdekében, hogy ezen célkitűzésnek megfeleljen, a külképviseleteken továbbra is biztosított a menedékkérelem benyújtására irányuló szándéknyilatkozat előterjesztésének a lehetősége. 

Kapcsolódó írásaink