Külföld

Orbán Viktor fogadta a török külügyminisztert

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban tárgyalt Mevlut Cavusoglu török külügyminiszterrel - tudatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor fogadta a török külügyminisztert
Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert a Karmelita kolostorban
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A török külügyminiszter magyar kollégája, Szijjártó Péter meghívására hivatalos látogatást tesz Magyarországon.

Az Orbán Viktorral folytatott megbeszélésen megvitatták a török-magyar kapcsolatok minden aspektusát, és eszmecserét folytattak az aktuális globális és regionális kérdésekről. Emellett tapasztalatot cseréltek a koronavírus-járvány elleni védekezésről. Orbán Viktor tájékoztatta vendégét arról, hogy Magyarország sikeresen, nagy mennyiségben szerez be vakcinát, ezért az oltásban jobban áll az EU-tagállamok többségénél.

Szóba került a Gazdaság-újraindítási Akcióterv is, melynek keretében a magyar kormány bértámogatással, hitelmoratóriummal, adócsökkentésekkel, kisvállalkozói ingyenhitellel segíti a válságból való kilábalást - mondta Havasi Bertalan.

A török külügyminisztérium tájékoztatása szerint Mevlut Cavusoglu budapesti látogatása előkészítése a Törökország-Magyarország Magas Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács idei ötödik ankarai ülésének is, melyen Recep Tayyip Erdogan török államfő és Orbán Viktor elnököl majd.

Kapcsolódó írásaink