Külföld

Egyre több a szélsőbaloldali bűneset Németországban

A Szövetségi Bűnügyi Hivatal adatai szerint 378 politikai okból elkövetett szándékos gyújtogatás történt 2018-ban és 2019-ben Németországban – közölte a Der Tagesspiegel című lap.

Egyre több a szélsőbaloldali bűneset Németországban
Rengeteg a politikai okból elkövetett gyújtogatás (Képünk illusztráció!)
Fotó: AFP/Maciej Luczniewski

Ebből a legtöbb bűncselekményt, szám szerint 308-at szélsőbaloldali gyújtogatók követték el, csak Berlinben 76 eset köthető a szélsőbaloldalhoz. A második legtöbb tűzeset Lipcsében történt, az ötven esetből 49-et követtek el szélsőbaloldali szimpatizánsok.

A politikai okból elkövetett gyújtogatások az összes regisztrált tűzokozás (40 354 eset) elenyésző részét teszik ki, ugyanakkor az esetek száma évről évre nő.

Nem ritkák a politikai pártok ellen elkövetett bűncselekmények sem, tavaly a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) párt több politikusának járművét is szélsőbaloldaliak gyújtották fel.

Kapcsolódó írásaink

Szabadságvita Németországban

ĀÉlesen támadják a berlini kormányt az ellenzék és a gazdasági élet szereplői, Merkel szerint azonban jobb a következetesség, mint a „hullámzás”

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom