Külföld

Rosszul jött ki a Facebook az ausztráliai bojkottból, folytatnák a tárgyalást

Meghátrálhat a médiaóriás

A Facebook visszaült a tárgyalóasztalhoz az ausztrál kormánnyal, hogy megállapodjanak a vitatott médiatörvény ügyében – közölte Scott Morrison ausztrál miniszterelnök szombaton.

Rosszul jött ki a Facebook az ausztráliai bojkottból, folytatnák a tárgyalást
Scott Morrison
Fotó: AFP

Örülök annak, hogy a Facebook kísérleti jelleggel újrakezdi velünk a párbeszédet, így biztosítva, hogy a szabad és demokratikus társadalmunkat továbbra is egy nyitott média támogassa – nyilatkozta Morrison. A techóriás a múlt héten jelentette be, hogy közösségi média platformján letiltja a hazai és a külföldi hírportálok tartalmait az ausztrál felhasználók részére, így tiltakozva a tervezett médiakódex ellen.

Korábban a Google is fenyegetőzött a kivonulással, de végül sikerült megállapodnia a helyi hírügynökségekkel. A Facebook-ot továbbá számos kritika érte amiatt, hogy szintén blokkolta a kormányzati és az egészségügyi szervezetek oldalait, amelyen fontos járványügyi információk voltak, később emiatt a Facebook elnézését kért. A tárgyalások újrakezdése ellenére a médiakódex javaslatát már az ausztrál alsóház elfogadta, és amennyiben a szenátus is jóváhagyja bevezetésre kerülhet.

Kapcsolódó írásaink