Külföld

Iszlamisták ellen emeltek vádat Németországban

Felszámolt terrorsejt

Vádat emeltek öt férfival szemben Németországban, akik az ügyészség szerint az Iszlám Állam mellett hitet tett terrorsejt tagjaiként merényleteket terveztek – írta meg a német sajtó.

A tádzsikisztáni gyanúsítottakat 2019 márciusa és 2020 áprilisa között fogták el Észak-Rajna–Vesztfália tartományban. A nyomozók szerint a férfiak kapcsolatban álltak az Iszlám Állam szíriai és afganisztáni magas rangú képviselőivel, valamint tagokat toboroztak a terrorszervezet számára. Az egyik gyanúsított 18 ezer eurót gyűjtött és utalt el az iszlamistáknak úgynevezett készpénzfutárokon és pénzügyi ügynökökön keresztül.

A Die Welt úgy tudja, a házkutatások során a hatóságok lőfegyvert, és bombakészítéssel kapcsolatos dokumentumokat is lefoglaltak. A terrorsejt az ügyészség szerint szerepet játszott a 2017 áprilisában a svéd fővárosban, Stockholmban történt gázolásos merénylet elkövetőjének radikalizálódásában. A férfiak emellett kapcsolatban állhattak a tavaly novemberi bécsi merényletet elkövető terroristával.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom