Külföld

A V4-ek egysége még soha nem volt ilyen erős

Az Alapjogokért Központ legfrissebb videós anyagában bemutatja azokat a politikai döntéseket, amelyeknek köszönhető, hogy a visegrádi négyek egysége még soha nem volt olyan erős, mint manapság.

A V4-ek egysége még soha nem volt ilyen erős
Orbán Viktor miniszterelnök (j2) a V4 megalapításának 30. évfordulója alkalmából rendezett kormányfői találkozón a krakkói királyi várban, a Wawelben 2021. február 17-én. Orbán Viktor mellett jobbról Igor Matovic szlovák kormányfő (j3), az asztalnál balról az Európai Tanács elnöke, Charles Michel (b2) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő (b3)
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Közösségi oldalukra feltöltött bejegyzésükben kiemelik, hogy míg a 2015-2020 között a nyugati államok jó esetben 2 százalékos gazdasági bővülést tudtak felmutatni, addig Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország ennek nagyjából kétszeresét.

Ez is bizonyítja, hogy együtt többre vagyunk képesek - összegeznek.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom