Külföld

Az európaiak háromnegyede szerint alapvető reformokra szorul az unió

A szegénység a legfontosabb probléma

Az európaiak többsége támogatja az uniós szintű járványkezelést és a tagországoknak szüksége van az unió pénzügyi segítségére, de elégedetlenek a jelenlegi végrehajtással, és úgy látják, hogy meg kell reformálni az uniót – derült ki az Európai Parlament (EP) számára készült, pénteken közzétett felmérésből.

Az uniós válaszadók 73 százaléka vélte úgy, hogy az uniónak alapvető reformokra van szüksége, Magyarországon 58 százalék vélekedett hasonlóképpen. A koronavírus-járvány kezelése kapcsán, négyből hárman vélték úgy, hogy Brüsszel képes megbirkózni a válság okozta problémákkal.

Az unióban átlag 72 százalék, míg Magyarországon 82 százalék értett egyet azzal az állítással, hogy a válság megoldásához hozzá fog járulni az unió helyreállítási terve. A megkérdezettek mintegy fele azt várná el az EP-től, hogy a szegénység és a társadalmi egyenlőtlenségek elleni fellépés legyen az első helyen a testület napirendjén. Finnország, Csehország, Dánia és Svédország ugyanakkor a terrorizmus elleni harcot jelölte meg elsődleges feladatnak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom