Külföld

Uniós segélypolitika helyett munkaalapú társadalom

Nem támogatták a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői azt az EP-állásfoglalást, amely szerint európai alapjoggá kell tenni a megfelelő lakhatást.

Uniós segélypolitika helyett munkaalapú társadalom
Kommunisztikus lázálmokat fogalmaz meg az Európai Parlament lakhatásról szóló állásfoglalása - fogalmazott Kósa Ádám EP-képviselő
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A csütörtökön 352 szavazattal, 179 ellenszavazat és 152 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban az Európai Parlament kijelenti: a megfelelő lakhatás fogalmába többek között a tiszta és jó minőségű ivóvíz, a megfelelő és méltányos higiénés körülmények, és a szennyvíz- és vízhálózatok is beleértendők.

„Magyarországon a polgári kormány sikerrel bizonyította, hogy a gazdasági fejlődés szempontjából a munkaalapú megközelítés a megoldás, a segélyalapú társadalom pedig tévút” – hívta fel a figyelmet közleményében Kósa Ádám fideszes EP-képviselő. Emlékeztetett, Európa különböző régióiban számtalan, egymástól eltérő helyi, regionális és nemzeti, a lakhatást támogató megoldás létezik, ezért „hiba lenne minden országra azonos megoldást ráerőltetni”.

Kósa közleménye szerint az állásfoglalás „azt szorgalmazza, hogy az államnak bármilyen munka és teljesítmény nélkül lakást, mégpedig kitűnő minőségű lakást kell nyújtania mindenkinek”. „Olyan populista javaslatokat tartalmaz, hogy még a dokumentumok nélküli migránsoknak is olyan lakást kell a lehető leggyorsabban biztosítani, ahol kitűnő a levegő minősége és lehetőleg intelligens megoldásokkal felszerelt. A Fidesz-KDNP delegáció nem támogatta a kommunisztikus lázálmokat megfogalmazó jelentést” – írta.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom