Külföld

Merényletre készülhetett három szíriai Európában

Kiszélesedhet az etiópiai válság

Az etiópiai fegyveres konfliktus lezárását sürgette Hölvényi György KDNP-s európai parlamenti (EP-) képviselő az EP etió­piai humanitárius válságról szóló tegnapi plenáris ülésén.

A politikus szerint a konfliktus az egész térség stabilitását fenyegeti, és ez újabb menekülthullámot indíthat el Európa felé. Alapvető fontosságú, hogy az etióp központi kormány lehetővé tegye, hogy a segélyszervezetek felmérhessék a valós helyzetet és szükségleteket a Tigré régióban – tette hozzá Hölvényi.

Őrizetbe vettek tegnap három szíriai férfit, akik a gyanú szerint „állam elleni erőszakos cselekményt” készítettek elő. Két férfit Dániában, harmadik társukat a németországi Hessenben fogták el. A hatóságok közlése szerint a gyanúsítottak – akik egyébként testvérek – robbantásos merényletre készültek, a Der Spiegel úgy tudja, hogy a házkutatásokon lefoglalták az Iszlám Állam propagandaanyagait. A dpa hírügynökség jelentése szerint a három szíriai férfit korábban megfigyelték a hatóságok szélsőséges nézeteik miatt.

Kapcsolódó írásaink