Külföld

Deutsch: Jók a magyar esélyek a kilábalásra

Nagy nemzetpolitikai siker lesz, ha megjelenik a kárpátaljai magyarok ügye az Ukrajnáról szóló EP-állásfoglalásban

Központi téma lesz a koronavírus-járvány az Európai Parlament eheti plenáris ülésén, napirendre kerülnek a közös vakcinabeszerzés nehézségei is – számolt be Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-delegációvezetője az Európai Parlament budapesti irodájának hétfő délutáni élő Instagram-beszélgetésén.

Deutsch: Jók a magyar esélyek a kilábalásra
Deutsch szerint jó remény van arra, hogy hazánk azon uniós országok közé fog tartozni, amelyekben a leggyorsabban nyílnak majd meg a pályázati lehetőségek a kkv-k számára
Fotó: Európai Parlament

Az EP-képviselők megvitatják és várhatóan megszavazzák a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközt (RRF), amelynek célja, hogy segítse az uniós országokat a járvány gazdasági és társadalmi következményeinek enyhítésében.

A 672,5 milliárd eurós csomag része a 750 milliárdos helyreállítási alapnak. Deutsch ezzel kapcsolatban elmondta, a cél, hogy az európai gazdaság a lehető leggyorsabban visszaálljon a válság előtti növekedési útra, ez pedig csak akkor lehetséges, ha az egyes nemzetgazdaságok is egyenesbe jönnek. Emlékeztetett, hogy a válság előtti növekedés hazánkban és Közép-Európában még nagyobb is volt, mint Nyugaton.

Deutsch szerint jó remény van arra, hogy hazánk azon uniós országok közé fog tartozni, amelyekben a leggyorsabban nyílnak majd meg a pályázati lehetőségek a kkv-k számára.

A képviselő emellett beszámolt arról is, hogy megvitatják az Ukrajna-EU társulási szerződésről szóló éves jelentést, s fontos magyar nemzetpolitikai siker lesz, ha sikerült az elfogadandó dokumentumban megjeleníteni a kárpátaljai magyarságot ért jogsérelmeket. Mint mondta, erre reális esély van.

Kapcsolódó írásaink