Külföld

Kitart az ausztrál kormány a Facebook elleni küzdelemben

Nem engedtek Zuckerbergnek

Nem tudta lebeszélni Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője Scott Morrison ausztrál miniszterelnök kormányát arról, hogy bevezesse a médiapiacot szabályozó kódexet, amely rákényszerítené a Google-t és a Facebookot, hogy fizessen a helyi sajtóorgánumokból átvett hírtartalmakért.

Josh Frydenberg kincstárnok közölte vasárnap az ABC televízióval, hogy Mark Zuckerberg a minap tárgyalt a kormánnyal. „Ez nagyon építő szellemű megbeszélés volt, de Mark Zuckerberg nem győzött meg arról, hogy változtassunk a döntésen” – mondta Frydenberg. Az ausztrál kormány hónapok óta rebesgeti, hogy rákényszeríti a Google-t és a Facebookot, hogy fizessen kompenzációt a felületein megjelenő, sajtóból átvett hírtartalmakért. A médiapiaci kódexet várhatóan már február közepén elfogadják. A Google és a Facebook azzal fenyegetőztek, hogy hatályba lépése esetén korlátozni fogják az ausztrál felhasználók számára a szolgáltatásaikat. Scott Morrison közölte, hogy a kormánya nem fog reagálni az effajta fenyegetésekre, és emlékeztette az internetes vállalatokat, hogy Ausztráliában a kormány hoz döntéseket.

Kapcsolódó írásaink

Beindult a bevándorlási rendeletgyár

ĀFél tucat, a migrációt érintő rendeletet írt alá Joe Biden frissen beiktatott amerikai elnök, visszavonva ezzel elődje, Donald Trump több intézkedését