Külföld

Ügyészeket vásárol Soros

Újra állami támogatást ad az abortuszpárti szervezeteknek Joe Biden

Hatékony módszert talált az amerikai igazságszolgáltatás befolyásolására George Soros: a washingtoni központú Capital Research Center szerint a spekuláns sok millió dollárt fektetett abba az elmúlt években, hogy támogassa a nézeteinek megfelelő helyi ügyészek kampányát. Soros 2015 óta több mint 17 millió dollárt költött helyi jelöltek támogatására, körzeti választásokon indulókra és helyi ügyészekre – írta a Tűzfalcsoport blog.

A nyílt társadalom elveinek megfelelő ügyészek aztán rendszerint liberális nézeteket vallanak a drogügyekben, támogatják a rendőrség költségvetésének csökkentését, felmentik a zavargásokban részt vevő szélsőbaloldali aktivistákat. Az elmúlt években több konzervatív civil szervezet és médium is foglalkozott a témával. A Soros által támogatott ügyészjelöltek rendszerint jóval nagyobb büdzsével kampányolnak, mint rendpárti ellenfeleik.

Az Egyesült Államokban mindeközben zajlik Donald Trump republikánus elnök politikai hagyatékának felszámolása. Demokrata utóda, Joe Biden visszavonta Trump egyik intézkedését, amely kizárta az állami támogatásokból az abortuszt kínáló vagy támogató civil szervezeteket – függetlenül attól, hogy belföldön vagy külföldön tevékenykedtek.

Trump egyik tanácsadója, Corey Lewandowski egyébként a Fox tévécsatornának azt mondta, a volt elnök nem tervez új pártot alapítani. „Az elnök továbbra is óriási támogatást élvez a republikánus választópolgárok körében, a kampányszámláján pedig több millió dollár van, amelyet felhasználhat” – fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink