Külföld

Varga Judit: Hallgattassék meg a másik fél is!

Auditur et altera pars! Hallgattassék meg a másik fél is! - írja csütörtöki Facebook-bejegyzésében Varga Judit.

Varga Judit: Hallgattassék meg a másik fél is!
Varga Judit igazságügyminiszter
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Az igazságügyi miniszter arról számol be, hogy a német sajtóban megjelent, Magyarország az Európai Bíróság ítéletével szemben toloncol vissza migránsokat Szerbiába.

Azt eddig is tudtuk, hogy a német médiumok nem kiegyensúlyozottan tájékoztatnak, de a sajtószabadság nevében reménykedtünk benne, hogy minket is megkérdeznek, esetleg a válaszreakciónkat is közölni fogják. Megkereséseinkre azonban ezek a médiumok még csak nem is válaszoltak - hangsúlyozza Varga Judit.

  • Magyarország eddig minden bírósági ítéletnek megfelelt, azokat maradéktalanul végrehajtotta.
  • Ironikus, hogy miközben Európa országai egy eddig ismeretlen vírus ellen harcolnak és zárják le határaikat saját állampolgáraik védelmében, addig Magyarországtól elvárják, hogy tétlenül hagyja illegális bevándorlók tömegeinek átszökését Európába.
  • Holott Szerbia nem csupán biztonságos ország, de az EU tagjelölt állama is, amellyel tárgyalásokat folytatunk a teljes jogú uniós tagság megadásáról - sorolja a tényeket a politikus.

Az ilyen nehéz időszakban, amikor emberéletek forognak kockán, különösen nagy szükség volna az objektív és pártatlan tudósításokra - hívja fel a figyelmet az igazságügyminiszter.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink