Külföld

Novák Katalin: A nemzetállamok védik a leghatékonyabban a polgáraikat

Az elmúlt évek minden nemzetközi válsága azt mutatta meg, hogy a nemzetállamok képesek a leghatékonyabban megvédeni a polgáraik érdekeit – nyilatkozta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Dies Irae portugál katolikus portálnak.

Novák Katalin: A nemzetállamok védik a leghatékonyabban a polgáraikat
Portugál portálnak adott interjút a családokért felelős miniszter
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Megjegyezte, hazánk esetében sajnos nemzetközi szervezetek és politikai ellenfelek is megpróbálták hátráltatni a koronavírus-járvány elleni védekezést, még a hazugságtól sem riadtak vissza, hogy rossz színben tüntessék fel az intézkedéseket.

A miniszter aggasztó trendnek nevezte, hogy egyre több országban hagyják a tudomány és a józan ész fölé kerekedni a politikai ideológiákat és mindeddig megkérdőjelezhetetlennek hitt alapigazságokat támadnak – ez ellen védekezik többek között az Alaptörvény módosítása is, amely kimondja, hogy az anya nő, az apa pedig férfi.

Az interjúban Novák Katalin kiemelten beszélt hazánk keresztény gyökereinek jelentőségéről is. „A mi történelmünk a magyarok túlélésének története, de egyúttal a kereszténység túlélésének története is” – fogalmazott. A minisztert a magyar családvédelmi intézkedésekről, valamint az illegális bevándorlás elleni európai fellépésről is kérdezték.

Kapcsolódó írásaink