Külföld

Szicílián köthet ki az Ocean Viking civilhajó migránsokkal a fedélzetén

A szicíliai Augusta kikötőjében kapott kikötési engedélyt az olasz hatóságoktól az Ocean Viking mentőhajó, amely az utóbbi napokban 374 migránst vett fel fedélzetére a Földközi-tengeren - közölte a hajót üzemeltető SOS Méditerranée nevű francia civil szervezet vasárnap.

Szicílián köthet ki az Ocean Viking civilhajó migránsokkal a fedélzetén
Az illegális bevándorlók többsége Fekete-Afrikából - Guineából, Szudánból, Sierra Leonéból, Kamerunból, Maliból - indult útnak (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Thomas Lohnes

A civil szervezet tájékoztatása szerint egy terhes nőt már átszállítottak légi úton a dél-olaszországi Lampedusa szigetére, így a fedélzeten 373 migráns maradt.

A legénység Máltához és Olaszországhoz fordult kikötési engedélyért. A hajó várhatóan hétfőn érkezik meg a szicíliai kikötőbe.

Az illegális bevándorlók többsége Fekete-Afrikából - Guineából, Szudánból, Sierra Leonéból, Kamerunból, Maliból - indult útnak, 131-en közülük felnőtt kíséret nélküli fiatal.

Líbia az Európába irányuló migráció egyik legfontosabb tranzitországa. Az ENSZ becslései szerint mintegy hétszázezer migráns tartózkodik a káoszba süllyedt észak-afrikai állam területén, nagy részük Olaszországon keresztül az Európai Unió területére akar eljutni.

Az olasz belügyminisztérium szerint 2020-ban több mint 34 ezer migráns érkezett az országba a tengeren keresztül, többek között tunéziaiak, bangladesiek és elefántcsontpartiak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom