Külföld

Szerbia jó tapasztalatokkal rendelkezik a kínai vakcinával kapcsolatban

Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszterrel telefonon egyeztettünk országaink járványügyi helyzetéről. Szerbiában is zajlik már az emberek oltása az általuk korábban megrendelt, és a szakhatóság által ideiglenes engedélyezett, kínai vakcinával - írta Facebook-oldalán Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere.

Szerbia jó tapasztalatokkal rendelkezik a kínai vakcinával kapcsolatban
Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere telefonon beszélt szerb kollégájával
Fotó: Facebook/Kásler Miklós

Szerb kollégám elmondása szerint, a kínai partnerek valamennyi szükséges dokumentációt a rendelkezésükre bocsátottak előzetesen, a beoltottak tekintetében pedig jó tapasztalatokkal rendelkeznek. Déli szomszédaink elégedettségét jól mutatja, hogy légi hidat hoztak létre a vakcinaellátás biztosítása érdekében és elkötelezettek újabb oltóanyag-szállítmányok beszerzése mellett - osztotta meg beszélgetésének részleteit a miniszter.

Kásler kiemelte: a két ország közös vonása, hogy a járványügyi korlátozások lazításához, feloldásához mielőbb rendelkezésre kell álljon a szükséges oltóanyag-mennyiség, ezért valamennyi garantáltan hatásos és biztonságos vakcina tekintetében nyitott Szerbia és Magyarország is.

Kapcsolódó írásaink