Külföld

„A beoltottakat ki kellene venni a korlátozások alól”

Akik megkapták a koronavírus elleni védőoltást, azoknak lehetővé kellene tenni, hogy a többieknél korábban járhassanak étterembe vagy színházba - jelentette ki vasárnap Heiko Maas német külügyminiszter, szembe menve a kormány más tagjaival, akik szerint nem válhatnak „kiváltságossá” azok, akiket már beoltottak.

„A beoltottakat ki kellene venni a korlátozások alól”
Maas szerint az állam súlyosan korlátoz alapvető jogokat
Fotó: AFP/Odd Andersen

Maas szerint azonban az állam súlyosan korlátoz alapvető jogokat, és bár egyelőre nem világos, hogy a beoltottak tovább tudják-e adni a vírust, de az biztos, hogy „nem veszik el senki elől a lélegeztetőgépet”.

„Ezzel megszűnik az egyik oka az alapvető jogok korlátozásának” - érvelt a miniszter a Bild am Sonntag című vasárnapi tömeglapnak adott interjúban.

Az igazságügyi minisztérium szerint viszont „szó sem lehet arról”, hogy a beoltottak más megítélés alá essenek, mert semmi nem bizonyítja, hogy a már beoltottak ne fertőznének. Elutasította az ötletet az egészségügyi tárca is.

A 83 millió lakosú Németországban eddig mintegy egymillió embert oltottak be.

Kapcsolódó írásaink

Brüsszel nem küld elég oltóanyagot

ĀHa csak a brüsszeli beszerzésre számítunk, akkor nem lehet feloldani a korlátozásokat és a kijárási tilalmat - hangsúlyozta a Kormányzati Tájékoztatási Központ

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom