Külföld

A Fidesz és a CDU együttműködése hozzájárul a magyar-német kapcsolatok fejlődéséhez

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke levélben gratulált Armin Laschetnek a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökévé választásához - tudatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szombaton.

A Fidesz és a CDU együttműködése hozzájárul a magyar-német kapcsolatok fejlődéséhez
Orbán Viktor gratulált a CDU új elnökének
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Meggyőződésem, hogy a Fidesz és a CDU komoly hagyományokkal bíró együttműködése az elmúlt két és fél évtizedben nagymértékben hozzájárult a magyar-német kapcsolatok fejlődéséhez, országaink kiemelkedő gazdasági sikereihez. Ennek szellemében várakozással tekintek az előttünk álló közös munka elé, és biztosíthatom, hogy kölcsönös tiszteleten alapuló, pragmatikus együttműködésünk továbbvitelében a jövőben is számíthat jómagam és a Fidesz támogatására” - írta Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke bízik abban, hogy a közeljövőben lehetőségük nyílik személyesen is egyeztetni a két politikai közösség, valamint a Magyarország és Németország előtt álló kihívásokról. „Felelősségteljes munkájához addig is jó egészséget és sok sikert kívánok” - zárta levelét Orbán Viktor.

A magyar kormányfő levelét Novák Katalin osztotta meg a Twitteren:

Objektum doboz


 

Kapcsolódó írásaink