Külföld

Varga Judit: Mindnyájan kikapcsolhatóvá válunk

Eddig csak a vélemény- és szólásszabadságot korlátozták a globális tech cégek, de az Amerikában látható ideológiai hadjárat bizonyítja, hogy az emberek akár ki is kapcsolhatóak az online térből. Onnan, ahol mindennapi életüket élik, munkájukat, vállalkozásaikat menedzselik, emlékeiket tárolják és kapcsolatot tartanak barátaikkal, ismerőseikkel, szeretteikkel - írta Varga Judit szerdán a Facebookon.

Varga Judit: Mindnyájan kikapcsolhatóvá válunk
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: MH

A világ közvéleménye most ébredt rá igazán, hogy eljött az az idő, amikor politikai alapon megtagadhatóvá vált magánszolgáltatások nyújtása - tette hozzá az igazságügyi miniszter arra utalva, hogy a napokban a Facebook, az Instagram és a Twitter is felfüggesztette Donald Trump amerikai elnök fiókját.

A tárcavezető emlékeztetett rá, hogy a történtek nyomán Angela Merkel, Manfred Weber és több európai vezető is felemelte szavát a - számukra egyébként kedves - globalista liberális ideológiát hirdető tech cégek lépésével szemben.

„Meglepő lehet, de valószínűleg ők is rájöttek, hogy mindez akár velük is megtörténhet és akár ők is törlésre kerülhetnek, ha nem az elvárt módon viselkednek” - fogalmazott Varga Judit.

Objektum doboz

A miniszter szerint amíg dolgozunk az online jogbiztonság és átláthatóság feltételeinek megteremtésén, érdemes végiggondolni, valóban megéri-e életünket a social médiára alapozni.

„Mondjuk el gyermekeinknek, barátainknak, szeretteinknek, hogy a valódi életünket kell megélni és akár újra felépíteni a virtuális helyett. Mert a valódi életünkben mindig mi hozhatjuk meg saját döntéseinket” - zárta bejegyzését Varga Judit.

Kapcsolódó írásaink

Véleményterror az online térben

ĀHa egy demokratikusan megválasztott vezetőt elnémíthat egy közösségi oldal, akkor bárkimással is megteheti – mutatott rá Francois-Xavier Bellamy francia politikus