Külföld

Varga Judit is elítélte Trump Twitter-fiókjának felfüggesztését

Teljes mértékben osztom Merkel kancellár asszony véleményét, miszerint aggályos, hogy a Twitter zárolta Donald Trump felhasználói fiókját - írta Varga Judit a Facebookon.

Varga Judit is elítélte Trump Twitter-fiókjának felfüggesztését
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

A magyar igazságügyi miniszter arra reagált, hogy Angela Merkel hétfőn szóvivőjén keresztül közölte, problémásnak tartja az amerikai elnök fiókjának felfüggesztését.

„Nem tisztem más állam belpolitikájának a kommentálása, azonban van, ami felett nem lehet elsiklani. Az elmúlt pár napban új szintet lépett a magáncenzúra és eddig példátlan módon sújtott le. A digitális imperializmusban immáron nem számít, hogy az ember egy átlag felhasználó vagy éppen a világ vezető hatalmának demokratikus úton megválasztott elnöke, ugyanis kiderült, hogy mindkettőt egyetlen gombnyomással el lehet hallgattatni” - fogalmazott Varga Judit.

„Odáig jutottunk, hogy a gyakran temérdek munkával és anyagi befektetéssel felépített virtuális felületeket és kommunikációs csatornákat mindenféle felelősségvállalás nélkül, önkényesen tönkre lehet tenni. Mindez rávilágít, hogy valójában mennyire kiszolgáltatottak vagyunk a liberális közösségi média globális kontrolljának” - tette hozzá a miniszter.

A Twitter múlt pénteken határozatlan időre felfüggesztette Trump fiókját, aláhúzva, fennáll annak a veszélye, hogy további erőszakot szít, miután feltehetőleg üzenetei hatására tüntetők megrohamozták a Capitoliumot. A még hivatalban lévő elnököt a Facebookról és az Instagramról is letiltották a napokban hasonló okokból legalább utódja, Joe Biden január 20-i beiktatásáig, illetve a Twitch és a Snapchat is elérhetetlenné tette az oldalát

Kapcsolódó írásaink