Külföld

Schaller-Baross Ernő kerülhet Szájer helyére az Európai Parlamentben

A lemondás miatt megüresedett európai parlamenti képviselői helyre a Fidesz-KDNP Schaller-Baross Ernőt, a Miniszterelnökség jelenlegi nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkárát jelöli - írja közleményében a nagyobbik kormánypárt.

Schaller-Baross Ernő kerülhet Szájer helyére az Európai Parlamentben
Schaller-Baross Ernő, a a Miniszterelnökség jelenlegi nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

„Több mint tíz évnyi külpolitikai szakmai tapasztalattal meggyőződésem, hogy a XXI. században az európai együttműködés keretei között erős nemzetekre, szuverén államokra és a józan konzervativizmus hangjára van szükség. Az Európai Unió érték, de nem önmagában vett cél, hanem eszköz a magyar érdekek képviseletében és a magyar sikerek elérésében” - jelentette ki jelölése kapcsán Schaller-Baross Ernő.

Hozzátette: Európai parlamenti képviselői megbízatása során is ebben a szellemiségben kíván dolgozni Magyarország, és a magyar nemzethez tartozó valamennyi polgár érdekében.

Szájer József 2020 novemberének végén mondott le - december 31-ei hatállyal - EP-képviselői tisztségéről, ezért kellett a Fidesz-KDNP-nek új képviselőt jelölnie.

Dr. Schaller-Baross Ernő 1987-ben született Budapesten, 2010-ben szerzett jogi diplomát a Károli Gáspár Református Egyetemen. 2002 óta a Fidelitas, 2010-től pedig a Fidesz tagja. Egyetemi évei alatt gyakornokként dolgozott az Országgyűlés Képviselői Irodaházában. A németül és angolul beszélő szakember 2010 és 2012 között a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Parlamenti Államtitkárságának külügyi kapcsolatokért felelős munkatársa, 2012 és 2018 között a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatója, illetve az Országgyűlés alelnökének külügyi tanácsadója volt. 2017 és 2018 között a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség parlamenti frakcióvezetőjének külügyi tanácsadójaként tevékenykedett. 2018-tól a Miniszterelnökség nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom