Külföld

Völner: Szégyen az unió hallgatása

Az ukrán politikai elit éppen megsemmisíteni készül a kárpátaljai magyar közösséget – írta Facebook-oldalán Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. 

Völner: Szégyen az unió hallgatása
Völner Pál
Fotó: MH

Az államtitkár emlékeztetett, hogy az ukrán állam fegyveresekkel tört rá a magyar közösségek vezetőire, hazugságokkal vádolta meg őket, és megfélemlítette mindazokat, akik a magyarok nemzetközi szerződésben rögzített jogaiért kiálltak.

Objektum doboz

Völner rámutat, hogy a súlyos jogsértések ellenére „hallgatnak az önmagukat jogvédőnek mondó politikai aktivisták és a nemzetközi szervezetek is", ami legalább annyira szégyenletes, mint Kijev magatartása.

Mint írja, a kápátaljai magyarság külső akarat eredményeként került más ország területére, és a többségi nemzetnek soha, semmilyen bajt nem okozott.

Hozzátette, hogy Ukrajna euroatlanti integrációba készül, ehhez képest a csatakozás minimális feltételeit sem tartja be. Ezt szó nélkül hagyni a jogállamiság eszméjének valódi lábbal tiprása, ez az európai értékek tényleges semmibevétele – írja az államtitkár. Völner végezetül felteszi a kérdést, hogy hol maradnak a Soros-féle NGO-k, vagy a Momentum tiltakozása, valamint az unió szankciói Ukrajna ellen. Vagy ha véletlenül az ő szövetségeseik követik el a gaztetteket, akkor az nem jelent problémát – zárja bejegyzését az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink