Külföld

Soros közelében marad Judith Sargentini

Középpontban a migránsok

Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű nemzetközi segélyszervezet hollandiai tagszervezetének az igazgatóhelyettese lesz január elsejétől Judith Sargentini volt zöldpárti EP-képviselő.

Soros közelében marad Judith Sargentini
Judith Sargentini volt zöldpárti EP-képviselő
Fotó: Europai Parlament

A hazánkat bíráló, hazugságokkal és csúsztatásokkal teli EP-jelentés szerzője szerepelt azon a kiszivárgott listán is, amelyen George Soros brüsszeli szövetségeseit gyűjtötte össze egy tanácsadócég. Sargentini mandátumának 2019-es lejárta után néhány hónapig menedékkérőket segítő önkéntesként dolgozott Afrikában. A Soros alapítványa által is támogatott MSF-et sok kritika érte az elmúlt években, amiért az illegális migránsok érdekeinek védelmében lép fel. A V4NA hírügynökség például júliusban arról írt, hogy Soros szervezetei sorra indítják a pereket Franciaországban az illegális migránsok helyzetének legalizálására. Az MSF és két más szervezet korábban sátortábort létesített Párizsban, ezzel kívánták kikényszeríteni, hogy jobb ellátást kapjanak a magukat kiskorúnak mondó, de valójában nagykorú bevándorlók.

Kapcsolódó írásaink

Nemzeti szuverenitás a gőzhengerrel szemben

ĀEurópa jövőjét féltjük a politikai és ideológiai nyomásgyakorlástól, hiszen ha ezt most megengedjük, bárki ellen bármikor felhasználható lesz – nyilatkozta Varga Judit