Külföld

Támadás alatt állnak az egyetemes keresztény értékek

Az egyetemes keresztény értékek támadás alatt állnak napjainkban - jelenti ki a Miniszterelnökség hétfői közleménye.

Támadás alatt állnak az egyetemes keresztény értékek
Hungary Help
Fotó: MH

Nyugaton politikai agresszióval kell szembenézniük a keresztényeknek, keleten viszont puszta létezésük is végveszélybe került. A magyar kormány a kihívás súlyosságát érzékelve a cselekvés mellett döntött. Ezért is nyújt közvetlen, életmentő segítséget a világszerte üldözött keresztény közösségeknek. Ez a segítségnyújtás kétszeresen is megtérül, hiszen nemcsak az ott élők visszatérését mozdítja elő, csökkentve ezzel az Európára nehezedő migrációs nyomást, hanem a kereszténység több évezredes, ősi gyökereinek megőrzéséhez is hozzájárul - írják.

2020-ban a Hungary Helps Program keretében nyújtott támogatások kiterjedtek, egyebek mellett az éhínség, világjárvány és terrorizmus által egyszerre sújtott libanoni, szíriai, kenyai, nigériai és pakisztáni közösségekre, a működésképtelenné vált szentföldi oktatási intézményekre, de újjáépítési támogatást kapott az Antióchiai Szír Ortodox Egyház és az Örmény Apostoli Egyház is - áll a közleményben.

A Hungary Helps Program ugyancsak hozzájárult a nyugati országokban megtámadott egyházi intézmények, így az illegális migránsok által feldúlt görögországi, valamint az egyházellenes tüntetők által felgyújtott chilei templomok renoválásához.

A Hungary Helps Program alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni. Ennek eredményeként az elmúlt közel négy évben mintegy 100 ezer válságövezetben élő, üldözött ember számára tettük lehetővé a szülőföldön való megmaradást, vagy az oda történő visszatérést - emelik ki.

Kapcsolódó írásaink