Külföld

Jövő héten oltják be Joe Bident

Mike Pence amerikai alelnököt pénteken, Joe Biden megválasztott elnököt pedig a jövő héten oltják be az új típusú koronavírus ellen - közölték helyi idő szerint szerdán washingtoni illetékesek.

Jövő héten oltják be Joe Bident
Joe Biden, az Egyesült Államok megválasztott elnöke
Fotó: AFP/CHANDAN KHANNA

A Fehér Ház tájékoztatása szerint a 61 éves Pence nyilvánosan kapja majd meg az oltást. Joe Biden korábban azt ígérte, hogy ő is nyilvánosan adatja majd be magának az oltóanyagot, hogy növelje a vakcinába vetett bizalmat. A 78 éves politikus életkora miatt veszélyeztetett a járvány szempontjából.

Az amerikai járványügyi hatóságok múlt szombaton tettek hivatalos javaslatot az oltókampány megkezdésére a Pfizer és a BioNtech által kifejlesztett és már engedélyezett vakcinával. Donald Trump amerikai elnök nem sokkal később tudatta, hogy a Fehér Ház dolgozóit nem az elsők között oltják majd be, amíg az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettek beoltása a legégetőbb. Egyelőre nem tudni, hogy maga az elnök, aki szintén átesett a fertőzésen, mikor kapja meg az oltást. Erről csak annyit nyilatkozott, hogy alig várja, hogy a megfelelő időben őt is beoltsák.

Kapcsolódó írásaink