Külföld

„Gyurcsányné és a baloldal minden határt átlépett”

A múlt heti EU-csúcson születetett - „a józan ész diadalát” jelentő - megállapodás után is folytatódni fognak a Magyarország elleni ideológiai alapú nyomásgyakorlási kísérletek - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán, Budapesten.

„Gyurcsányné és a baloldal minden határt átlépett”
Hidvéghi: Az EU-csúcson született döntés a józan ész diadala
Fotó: MH/Katona László

Hidvéghi Balázs sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ezek ellen az eddigi határozottsággal fognak fellépni.

Az EU-csúcson született döntés a józan ész diadala, az európai állam- és kormányfők kimondták, hogy egy világjárvány idején nem ideológiai háborút kell folytatni egymással, hanem az embereknek és a gazdaságnak kell segíteni - szögezte le.

A kormánypárti politikus szerint azonban az is látható, hogy a „Soros-hálózat által támogatott európai baloldal” nem nyugszik, és tovább erőltetné az ideológiai háborúskodást. „Mindenképpen rá akarják kényszeríteni az akaratukat a tagállamokra, ha másként nem megy, akár zsarolással is” - fogalmazott Hidvéghi Balázs, aki szerint a többi között erről szól az Európai Parlamentben szerdán megtartott vita is.

Emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnöknek Brüsszelben sikerült megvédenie a magyar nemzeti érdekeket és a magyarok pénzét. „Eközben Gyurcsányné és a baloldal minden határt átlépett a Magyarország elleni áskálódással és hadjárattal” - hangoztatta.

Mint fogalmazott, „bevándorláspárti szövetségeseikkel együtt” mindent megtettek azért, hogy Magyarországot megbüntessék, az országnak járó európai uniós forrásokat felfüggesszék és elvegyék. A világjárvány idején sem képesek „túllépni saját határaikon, számukra továbbra is (.) a hatalom a legfontosabb, nem pedig az emberek segítése” - mondta Hidvéghi Balázs.

A fideszes EP-képviselő szerint ezért folyamatosan arra törekedtek, hogy Brüsszelben ártsanak Magyarország érdekeinek; „tudatosan akarták megkárosítani a magyar embereket”. „Beálltak a mögé a brüsszeli javaslat mögé, amelynek szellemi szülőatyja Soros György” - mondta felidézve, hogy az alapján pénzügyileg kellene büntetni „azokat a tagállamokat, amelyek nem hajlandóak elfogadni az erőltetett migrációt és gender-ideológiát”.

Hidvéghi Balázs felidézte azt is, hogy a magyar és a lengyel kormányfő kemény ellenállásának és fellépésének köszönhető, hogy az EU-csúcson a német elnökség egy „józan megállapodást” hozott tető alá.

A nyilatkozat - jelezte - világosan kimondja, hogy a jogállamisági mechanizmust kizárólag az unió pénzügyi védelmének érdekében, vagyis csalás, korrupció, pénzügyi visszaélés esetén lehet használni. „Ez számunkra teljesen rendben is volt mindig” - jegyezte meg Hidvéghi Balázs, majd felhívta a figyelt arra, hogy a mechanizmust a bevándorlás és más ideológiai kérdésekben azonban nem lehet alkalmazni.

Újságírói kérdésre a fideszes EP-képviselő nagy jelentőségűnek nevezte az Országgyűlésnek az Európai Unió Menekültügyi és Migrációs Paktumával kapcsolatban hozott állásfoglalását, mert az világosan kimondja, hogy az EU-s terv sérti Magyarország és a tagállamok szuverén jogát a döntéshozatalban.

Hidvéghi Balázs, Deutsch Tamás és az Európai Néppárt (EPP) viszonyát érintő kérdésre úgy felelt, hogy az EPP szerda esti frakcióülésén téma lesz magyar képviselőtársa ügye, egyúttal fontosnak nevezte a Fidesz és az EPP közötti vita lefolytatását, amelyre - mint fogalmazott - készen állnak.

Kapcsolódó írásaink

Baranyi Krisztina nem kér bocsánatot

ĀA baloldali polgármester beismerte, hogy minden előzmény nélkül kezdett zsidózni, egyetlen kepviselő sem utalt korábban a vitában érintett vállalkozó vélt származására