Külföld

„Magyarország családbarát ország”

Csak további adósságot fognak jelenteni az uniós tagállamoknak a helyreállítási alapból elérhető források, amennyiben azt nem fektetik be a demográfiai és családpolitikába, ami a kulcs Európa jövőjéhez – nyilatkozta lapunknak Vincenzo Bassi, az Európai Katolikus Családszervezetek Föderációja (FAFCE) elnöke. 

„Magyarország családbarát ország”
Vincenzo Bassi, az FAFCE elnöke
Fotó: MH

A szervezet csütörtökön online beszélgetést tartott, amelyen Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter is beszámolt a magyar családpolitika eredményeiről. A miniszter kiemelte, a magyar modell sikere példa lehet más országoknak is, hiszen megmutatja, az erős családtámogatásért nem kell feláldozni a gazdasági célokat, a sikeres családpolitika és a sikeres gazdaságpolitika kéz a kézben is járhat. 

Bassi szerint a családok iránti elkötelezettség nem csak pénzügyi eszközök kérdése, „valódi paradigmaváltásra van szükség”.

Mint mondta, nagy örömmel töltötte el Novák Katalin kijelentése azzal kapcsolatban, hogy Magyarország családbarát ország, nem csak családbarát kormánya van. Kiemelte, a családokat támogató szervezetek a közjót szolgálják Európa-szerte. Bassi szerint túl gyakran merül feledésbe, hogy újra kell építeni a nemzedékek közti szolidaritást és egyensúlyt, pedig ez szükséges a fenntartható gazdasági fejlődéshez.

Kapcsolódó írásaink