Külföld

Kovács Zoltán: Soros György csalódott

Az európai uniós költségvetéssel kapcsolatos vitában Magyarország és Lengyelország megvédte a magyarok és a lengyelek pénzét - írta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár pénteken a Facebook-oldalán, bejegyzésében azt is megjegyezve, hogy Soros György csalódott.

Kovács Zoltán: Soros György csalódott
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár
Fotó: MH/Purger Tamás

 Kovács Zoltán úgy fogalmazott: Soros György évek óta azt az álláspontot képviseli, hogy azok az országok, amelyek nem fogadnak be bevándorlókat, ne kapjanak pénzt. 

„Ezt nem sikerült elérnie. Nem engedtünk a zsarolásnak, Magyarország és Lengyelország megvédte a magyarok és a lengyelek pénzét” - hangsúlyozta.

Ebben a vitában a magyar és a lengyel kormány a józan ész álláspontját képviselte, amikor azt mondták, hogy járvány idején a segítséget egyetlen tagállamnál sem szabad politikai feltételekhez kötni - tette hozzá.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Soros is elismeri Orbán győzelmét

ĀA magyar-német-lengyel kompromisszumot a saját szempontjából a „lehető legrosszabb verzióként” jellemzi a milliárdos tőzsdespekuláns

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom