Külföld

A Politico szerint Orbán Viktor a negyedik legbefolyásosabb európai politikus

Miközben az ellenzék szerint az uniós vétó miatt a magyar miniszterelnök végképp elszigetelődött az Unióban, eközben a kormánypárti elfogultsággal éppen nem vádolható Politico ma Európa negyedik legbefolyásosabb politikusának választotta Orbán Viktort, aki ezzel megelőzi a listán többek között a francia elnököt - hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Varga Judit a brüsszeli portál hétfőn közzétett rangsorára, melyben valóban a negyedik helyet foglalja el a magyar miniszterelnök.

A Politico szerint Orbán Viktor a negyedik legbefolyásosabb európai politikus
Orbán Viktor kormányfő és Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Az igazságügyi miniszter szerint az ellenzéki szivárványkoalíció hiába riogatnak napok óta azzal, hogy a kormányfő ki akarja vezetni hazánkat az Unióból, eközben Orbán Viktor folyamatosan egyeztet az Unió és a tagállamok vezetőivel, hogy a magyar érdekek maradéktalan figyelembe vételével szülessen megállapodás az uniós költségvetésről és a helyreállítási alapról.

Tudják: „Nem Moszkvicsokat, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.” - fogalmazott bejegyzése végén Varga Judit.

Kapcsolódó írásaink

Nemzeti szuverenitás a gőzhengerrel szemben

ĀEurópa jövőjét féltjük a politikai és ideológiai nyomásgyakorlástól, hiszen ha ezt most megengedjük, bárki ellen bármikor felhasználható lesz – nyilatkozta Varga Judit