Külföld

Régóta körözik a brüsszeli parti szervezőjét

Több eljárás is folyik Lengyelországban a férfi ellen, aki azt a házibulit szervezte, amelyen Szájer József is részt vett.

Régóta körözik a brüsszeli parti szervezőjét
A rendőrségi körözési fotó a partiszervezőről
Fotó: onet.pl

A magát David Manzheley-nek nevező férfi ugyan tagadta, hogy ő lenne az, akit köröznek, de a fotója alapján egyértelmű, hogy ő szerepel a rendőrségi adatbázisban. A férfi ismerősei azt mondták az ellenzéki lengyel lapnak, az Onet-nek, hogy Manzheley biztosan nem lehet doktorandusz Brüsszelben, hiszen még a középiskolát sem sikerült elvégeznie.

Manzheley a rivaldafényt kihasználva naponta többször nyilatkozik különböző újságoknak, de rettentő gyanús módon összevissza beszél, minden nyilatkozatában saját magának mond ellent.

Manzheley nevét a lengyel baloldali Onet találta meg a körözöttek listáján. Ő tagadta, hogy róla lenne szó, 29 évesnek mondja magát, a körözött személy 1984-es születésű, azaz 36 éves. A fotója alapján azonban teljesen egyértelmű, hogy őt körözik, vagyis manzheley meghamisította az adatait és ezzel próbált belgiumban rejtőzködni - írja az Origo.

Az Onet információi szerint Manzheley magát Izraelben jogi diplomát szerzett ügyvédnek kiadva is követett el csalásokat Lengyelországban. A lap úgy tudja, a lengyel rendőrség információi szerint is Belgiumban tartózkodik a körözött Dawid Manzheley, azonban a belgák ennek ellenére nem adják ki a lengyel hatóságoknak. 

Kapcsolódó írásaink