Külföld

Továbbra is a migránsok mellett az olasz kormány

Giorgia Meloni: Gyermekek és családok nélkül nincs jövője Európának

A baloldali kormány migrációs politikája ellen tüntettek az Olasz Testvérek párt (FdI) képviselői a római Termini pályaudvaron. Sokatmondó a helyszín megválasztása, hiszen az örök város központi pályaudvarát gyakran szállják meg drogkereskedők és bűnöző illegális bevándorlók, akik félelemben tartják a turistákat és a helyieket.

Továbbra is a migránsok mellett az olasz kormány
Giorgia Meloni
Fotó: AFP/Alberto Pizzoli

„Szégyenletes és a nemzetre nézve súlyos sértés, hogy a parlament a bevándorlás támogatásáról vitázik, ahelyett hogy a térdre kényszerült olasz családok és vállalatok nehézségeinek megoldásán fáradozna” – mondta a megmozduláson Francesco Lollobrigida, a párt alelnöke, majd bejelentette, pártja szervezett ellenállásba kezd a kormány őrült bevándorláspolitikájával szemben.

Hatalmas pofon a tisztességes olaszoknak, hogy a Demokrata Párt és az Öt Csillag Mozgalom koalíciós kormánya fontosabbnak tartja a kikötők megnyitását, mint az elkeseredett családok, vállalkozók támogatását – írta közleményében Giorgia Meloni FdI-elnök.

Az Olasz Testvérek aggodalommal szemléli a statisztikai hivatal által közzétett drámai demográfiai adatokat, amelyek az egészségügyi veszélyhelyzet miatt tovább romlanak. A mutatók szerint várhatóan négyszázezer alá csökken a 2020-ban születettek száma. „Radikális irányváltásra van szükség” – hangsúlyozta.

Az uniós helyreállítási alap felhasználásakor a párt szerint figyelembe kell venni a családok támogatását, a gyermekvállalás ösztönzését és a fiatalok munkahelyteremtését. „Gyermekek és családok nélkül nincs jövője sem Olaszországnak, sem Európának” – hívta fel a figyelmet a politikus.

Kapcsolódó írásaink