Külföld

Deutsch: A kizárási kezdeményezés kimeríti a politikai családon belüli erőszak fogalmát

„Harminc évvel ezelőtt a kommunisták Prágában bezártak, most pedig Brüsszelben egyesek kizárnának. Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért” - írta közleményében Deutsch Tamás, a Fidesz EP-frakciójának vezetője szerdán, lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Deutsch: A kizárási kezdeményezés kimeríti a politikai családon belüli erőszak fogalmát
Harminc évvel ezelőtt a kommunisták Prágában bezártak, most pedig Brüsszelben egyesek kizárnának. Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért - írta közleményében az EP-képviselő
Fotó: Európai Parlament

A kizárási kezdeményezés kimeríti a politikai családon belüli erőszak fogalmát - hangsúlyozta Deutsch.

A politikus kiemelte: az ellene irányuló támadás valójában Brüsszel bosszúja a jogállamiságinak mondott mechanizmus magyar és lengyel elutasítása miatt.

Deutsch szerint a harmincak akciója pontosan megmutatja, miért is kell minden eszközzel elutasítani a készülő „jogállamisági" büntetőmechanizmust.

"Ugyanazt akarják majd ugyanis csinálni Magyarország ellen, amit most néhányan ellenem terveznek, mondvacsinált okok alapján akarnak büntetni. A kettős mérce alkalmazásának is tankönyvi esete ez a politikai akció, hiszen tavasszal épp Donald Tusk, a pártcsalád elnöke volt az, aki személyében és durván megtámadta Orbán Viktort, amikor egyenesen lenácizta őt" - mutatott rá Deutsch.

A frakcióvezető leszögezte: a kizárását kezdeményezők közül akkor senki nem emelt szót a Néppárt elnökének sokkoló és szégyenteljes megnyilatkozása ellen, "most viszont politikai retorzióval fenyegetnek engem, mikor mindenfajta személyeskedés nélkül, egy gondolkodásmód kritikáját fogalmaztam meg".

"A kezdeményezők fanyar humorára vall, hogy a kizárási javaslatukban a szólásszabadságról beszélnek, miközben éppen azért akarnak megbüntetni engem, mert szabadon elmondtam a véleményemet" - zárta közleményét Deutsch Tamás.

Kapcsolódó írásaink

Von der Leyen hátat fordított Magyarországnak

ĀAz Alapjogokért Központ elemzői szerint az új Európai Bizottság is politikai szereplőként tekint magára, sőt, politikai céljai tovább mélyítik a tagállamok közötti ellentéteket