Külföld

Menczer: Orbán Viktornak nincsenek álmatlan éjszakái George Clooney miatt

„George Clooney valószínűleg nem fogja félrenyelni a kávéját az én véleményem miatt, de ettől még a butaság butaság marad. Mondjuk, szerintem Orbán Viktornak sincsenek álmatlan éjszakái azért, mert George Clooney marhaságokat beszél róla” - tudatta Menczer Tamás Facebook-bejegyzésében.

Menczer: Orbán Viktornak nincsenek álmatlan éjszakái George Clooney miatt
Alex Soros és George Clooney a davosi konferencián
Fotó: MH

A tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár annak kapcsán írta bejegyzését, hogy George Clooney a minap egy videóinterjúban Orbán Viktort (és Bolsonaro brazil elnököt) hozta fel példaként a világban tapasztalható gyűlöletre és dühre.

 Menczer Tamás egy hétfő esti interjúrészletet is posztolt, amelyben tisztázta, attól, hogy George Clooney jó színész, még nem jelenti azt, hogy ért is a világpolitikához. 

„És óva intenék azért attól, hogy George Clooney-t világpolitikával kapcsolatban egy ilyen orákulumnak tekintsük. Minden tisztelet mellett én abban sem vagyok biztos, hogy ha egy hétköznap megkérdeznék, akkor egészen pontosan elhelyezné, hogy Budapest, Magyarország hol van, és mit is kell rólunk tudni” – mutatott rá Menczer, aki szerint  Clooney-nak „nyilván vannak súgói”.

Az államtitkár javasolta is a színésznek, hogy nejével látogasson el hazánkba, igyon egy jó kávét és majd látni fogja, milyen jó hely Magyarország. 

Objektum doboz

Érdekessége az egész történetnek, hogy Clooney jóban van Sorosékkal. Soros György fiával, Alex Sorossal közös fényképe is van.

Clooney egyébként egy közleményben ugyan igyekezett ezt a kapcsolatot tagadni, de azt elismerte, hogy már találkozott Soros Györggyel, ráadásul éppen egy menekültválságról szóló ENSZ-tanácskozáson.

A színész közleménye többek között azt emeli ki, hogy „a Soros-család oktatást és jogsegélyt finanszírozott a szegényeknek és a menedékkérőknek, elsöprő jótéteményt hoztak a világnak”, ami ugyancsak arra utal, hogy semmilyen kifogása nincs a spekuláns tevékenysége ellen.

Kapcsolódó írásaink