Külföld

Huszonhárom uniós tagországgal szemben indult kötelezettségszegési eljárás

Hazánk teljesítette az elvárásokat

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított tegnap 23 tagországgal és az unióból januárban kilépett Egyesült Királysággal szemben, mert nem hajtották végre az audiovizuális média minden platformjára, köztük a hagyományos tévécsatornák és videómegosztó oldalak uniós szintű koordinációjára vonatkozó új előírásokat.

A bevezetésre adott szeptember 19-i határidőig csak Magyarország, Dánia, Hollandia és Svédország teljesítette kötelezettségeit. Az előírások kiterjesztik a gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályokat a videómegosztó platformokra, és elősegítik az audiovizuális média kulturális sokszínűségét. Bevezetiktovábbá a nemzeti médiaszabályozók új függetlenségi követelményeit és a médiapluralizmus védelmét. Az Európai Tanácstegnap közölte, hogy jövő évtől életbe léphet az EU és Kína közötti, földrajzi árujelzők védelméről szóló megállapodás, amely lehetővé teszi, hogy a fogyasztók az eredeti minőségű termékeket vásárolhassák.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom