Külföld

Bírálta a német CDU elnökjelöltjeit Annegret Kramp-Karrenbauer

Aggódik a leköszönő pártvezető

Kárt okozott a Német Kereszténydemokrata Uniónak (CDU) a pártelnöki székért folyó verseny Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU leköszönő elnöke szerint.

Bírálta a német CDU elnökjelöltjeit Annegret Kramp-Karrenbauer
Annegret Kramp-Karrenbauer leköszönő CDU elnök szerint a három jelölt tisztes versenye idővel pusztító küzdelembe fordult, amely a jelöltekre és a pártra is negatív hatással van
Fotó: AFP/DPA/Michael Kapeller

A politikus az Augsburger Allgemeine Zeitung című lapnak nyilatkozva úgy fogalmazott: a három jelölt tisztes versenye idővel pusztító küzdelembe fordult, amely a jelöltekre és a pártra is negatív hatással van.

A CDU elnöki székéért Armin Laschet észak-rajna-vesztfáliai kormányfő, Friedrich Merz volt frakcióvezető és Norbert Röttgen, a kormány külügyi bizottságának vezetője verseng. A párt új elnökének személyéről legkorábban januárban dönthetnek. Kramp-Karrenbauer ismételten felszólította a jelölteket, hogy álljanak a párt szolgálatába.

A jövő ősszel esedékes parlamenti választással kapcsolatban azt mondta: a CDU az elmúlt évtizedekben fejlődésen ment keresztül, ma már egy más párt, mint 20 évvel ezelőtt volt, ahogyan a társadalom is változott. A jelenkor kihívásaira kell választ adnunk – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink