Külföld

Lemondásra szólította fel Kovács Zoltán Vera Jourovát

Lemondásra szólította fel Vera Jourovát, az Európai Bizottság (EB) értékekért és átláthatóságért felelős alelnökét pénteken egy Twitter-bejegyzésében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Lemondásra szólította fel Kovács Zoltán Vera Jourovát
Kovács Zoltán
Fotó: MH

 Az államtitkár Jourovának  Twitter-bejegyzésére reagált, amelyben a bizottság alelnöke a többi között arról írt: „a legalapvetőbb elvárás az, hogy az uniós adófizetők pénzéből keletkező  alapok olyan helyekre kerüljenek, ahol a jogállamiságot nem fenyegeti veszély”.

„Ön elárulta politikai elfogultságát azzal,hogy Magyarországot »betegeskedő demokráciának« nevezte, és megsértette választóinkat azzal, hogy azt mondta: »képtelenek vagyunk független véleményt alkotni«. Ön alkalmatlan, hogy azokat az értékeket képviselje, amelyekről prédikál. Ideje lemondania” - írta Twitter-bejegyzésében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kapcsolódó írásaink

Orbán: Soros György fenyegeti Magyarországot

ĀSoros a világ egyik legkorruptabb szereplője – Az ország nagyon stabil pénzügyi lábakon áll – A magyarok leginkább a magyar vakcinában bíznak – A kormányfő a napját az operatív törzs ülésén kezdte + VIDEÓ