Külföld

Meloni: Ocsmány módon zsarolják Magyarországot

Ismét kiállt hazánk és Lengyelország mellett az Olasz Testvérek elnöke

Megtámadta a baloldali olasz vezetés a jobbközép ellenzéket a magyar és a lengyel vétó miatt.

Meloni: Ocsmány módon zsarolják Magyarországot
Giorgia Meloni ismét kiállt hazánk és Lengyelország mellett
Fotó: AFP/Tiziana Fabi

Sajtóközleményükben az Öt Csillag Mozgalom politikusai számon kérték a Liga, az Olasz Testvérek (FdI) és a Forza Italia szövetségét, hogy ha az olaszok érdekeit tartják szem előtt, miért nem ítélik el a „populisták” döntését. Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) elnöke Facebook-oldalán válaszolt az személyét és a magyarokat ért támadásokra.

„Az ötcsillagosok újabb litániába kezdtek. Az szajkózzák, hogy a gonosz és szuverenista Lengyelország és Magyarország megvétózta a helyreállítási alapot és Meloni hozzá se szól” – idézte a kormánypártot. „A valóság egészen más, mint ahogyan lefestik. A jól ismert európai rendszer, amelynek immár a Demokrata Párt és az Öt Csillag Mozgalom is tagja, gyáva módon arra használja fel a helyreállítási alapot, hogy megtörjék azokat a nemzeteket, akik Európa keresztény gyökereit őrzik és megvédik határaikat a tömeges illegális bevándorlástól” – magyarázta a politikus.

„Ha nem fogadjátok el az úgynevezett jogállamisági feltételrendszert, azaz nem mondtok le függetlenségről és nem hódoltok be az európai elit előtt, akkor nem kapjátok meg a covid elleni védekezéshez szükséges támogatásokat” – összegezte a baloldali gondolatmenetet Meloni. „Micsoda undorító ocsmányság ez a zsarolás. Kinek a hibája ez, aki meg akarja vásárolni mások szabadságát, vagy aki nem engedi, hogy lefizessék?” – vetette fel az ellenzéki vezető.

Kapcsolódó írásaink