Külföld

Hidvéghi: A terroristák nem tudnak annyi európait lefejezni, hogy Brüsszel felébredjen

Az Európai Unió vezetői még mindig a bevándorlók oldalán állnak, ez egyértelműen kiderült a csütörtöki, az Európai Parlament és a soros német EU-elnökség által szervezett magas szintű migrációs konferencián, tudatta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Hidvéghi: A terroristák nem tudnak annyi európait lefejezni, hogy Brüsszel felébredjen
Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője
Fotó: MH/Purger Tamás

Terroristák nem tudnak annyi európait lefejezni, hogy Brüsszel felébredjen - mutatott rá Hidvéghi, hozzátéve: hiába érkezett a nizzai merénylő alig egy hónappal tette előtt Európába egy NGO-hajón.

„A brüsszeli vezetés még mindig értékként tekint a bevándorlásra. Ezt nyilvánvalóvá tették a mai, az Európai Parlament és a soros német EU-elnökség által szervezett magas szintű migrációs konferencián is. David Sassoli, az Európai Parlament elnöke például kerek-perec kijelentette, hogy szükség van legális migrációs útvonalakra. Szerinte így kellene kezelni a munkaerőhiányt, valamint azt, hogy az európai társadalmak egyre idősebbek” - emlékeztet a közlemény, hozzátéve: ezzel szemben Hidvéghi Balázs arra figyelmeztetett, hogy a migrációt elsősorban megállítani, nem pedig menedzselni kell.

„Ha valami, hát a 2015-ös válság óta eltelt öt év bebizonyította, hogy ez nem csak lehetséges, de szükséges is. A tömeges bevándorlás ugyanis egyértelműen növeli a terrorizmus kockázatát. Éppen ezért Európának világos üzenetet kell közvetítenie: csak az maradhat, aki tényleg védelemre szorul. Mindenki mást a lehető leghamarabb vissza kell küldeni” - emelte ki Hidvéghi, hozzátéve: ezzel párhuzamosan szoros együttműködést kell kialakítani a kibocsátó országokkal.

„Az EU-nak olyan fejlesztéseket kell támogatnia, amik lehetővé teszik az ottani boldogulást. Ez az érdeke Európának, a migránsoknak és azoknak az országoknak is, ahonnan elindulnak” - zárul az EP-képviselő közleménye.

A témában a fideszes EP-képviselő egy Facebook-posztot is közzétett:
 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom