Külföld

„Brüsszelben csak az lehet jogállam, aki beengedi a bevándorlókat”

Brüsszel évek óta azon dolgozik, hogy Európát bevándorlókontinenssé tegye. A brüsszeli bürokraták most arra készülnek, hogy a tagországoknak járó pénzeket a bevándorlás támogatásához kössék - áll a kormány szerdai nyilatkozatában.

„Brüsszelben csak az lehet jogállam, aki beengedi a bevándorlókat”
„A koronavírustól szenvedő Európának most nem több bevándorlásra, hanem gyors gazdasági segítségre van szüksége”
Fotó: NurPhoto/Artur Widak

Látszólag ugyan a jogállamiságot kérik számon, de tudjuk, ma Brüsszelben csak azt az országot tekintik jogállamnak, amely beengedi a migránsokat. Mi, magyarok azonban erre már többször is nemet mondtunk - olvasható a szövegben.

A kormány leszögezi: „nem kérünk Brüsszel bevándorláspárti politikájából, és nem kérünk a Soros-tervből sem”.

A koronavírustól szenvedő Európának most nem több bevándorlásra, hanem gyors gazdasági segítségre van szüksége. A járvány egyes európai tagállamokban gazdasági válsággal fenyeget - fogalmaz a nyilatkozat.

Az egész kontinens érdeke lenne ezen országok azonnali megsegítése. Magyarország ezért bármikor készen áll arra, hogy megszavazza a rászoruló tagállamokat segítő gazdasági tervet, pénzügyi csomagot és a költségvetést is. Azt azonban elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ezt a kérdést a jogállamiság jelszava mögé bújva a bevándorlás ügyével kössék össze - teszi hozzá a kabinet.

Elutasítjuk a bevándorláspárti erők felelőtlen politikáját, ami kockára teszi a válság kezelését és aláássa Európa egységét - zárul  a közlemény.

Kapcsolódó írásaink