Külföld

Továbbra sem sikerült egyezséget kötnie az EU-nak Londonnal

Távozik Johnson főtanácsadója

Ismét meg kellett hosszabbítani a Brexit-tárgyalások határidejét, miután a korábban november közepére kijelölt határidőre nem sikerült megállapodnia a brit kormánynak és az unió vezetésének – írja a Politico hírportál.

Értesülésük szerint, az EU tárgyalói következő határidőnek november 19-ét jelölték meg. Az unió egyik tárgyalója a Politcónak azt mondta, ha november 19-ig nem lesz egyezség, akkor már szinte lehetetlen lesz Brüsszel részéről ratifikálni a megállapodást. A hírportál szerint a brit kormány továbbra is Brüsszel felől várja a kezdeményezést új javaslatra, ugyanis az EU olyan záradékokat akar elfogadtatni Londonnal, amelyek keretek közé szorítaná a jövőre vonatkozóan a brit környezetvédelmi szabályozásokat és a munkaügyi normákat. Időközben angol sajtóértesülések szerint távozik posztjáról Boris Johnson brit miniszterelnök főtanácsadója, Dominic Cummings, aki korábban a brit EU-tagság megszűnéséért küzdő legnagyobb kampánycsoportot vezette.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom