Külföld

Varga Judit: Visszautasítjuk, hogy Brüsszel pénzügyi szankciókkal fenyegessen

A magyar kormány határozottan visszautasítja, hogy Brüsszel pénzügyi szankciókkal fenyegesse Magyarországot, vagy bármely más tagállamot, amely meg kívánja védeni a házasság és a család intézményét és azok társadalomban betöltött kiemelt szerepét - szögezte le Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken egy, a közösségi médiában közzétett posztjában.

Varga Judit: Visszautasítjuk, hogy Brüsszel pénzügyi szankciókkal fenyegessen
Varga Judit
Fotó: Facebook/Varga Judit

Magyarország ahogy eddig sem engedett, a jövőben sem enged semmiféle homályos jogállamisági köntösbe bújtatott zsarolásnak és a magyar kormány továbbra is felvállalja, hogy Magyarország megvédi a házasság intézményét, mint egy férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget - emelte ki posztjában Varga Judit.

A miniszter tudatta azt is: a kormány visszautasítja, hogy a családok és a házasság legmagasabb színtű védelmét bárki a szexuális kisebbségek jogainak csorbításával azonosítsa.

„Megdöbbentő továbbá, hogy a világjárvány második hulláma idején, Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyért felelős biztosa a tegnapi napon a tavaszihoz hasonló módon ismét a sikeres védekezést lehetővé tevő magyar rendkívüli jogrendi szabályozást támadta. Tette ezt annak ellenére, hogy a tavaszi fiaskótól eltérően a most elfogatott törvényt a magyar ellenzéki pártok is támogatták” - mutatott rá a tárcavezetők kiemelve: a magyar kormány álláspontja szerint egy ilyen válság idején az uniós intézmények feladata a tagállamok védekezésének elősegítése és a gyors cselekvést lehetővé tevő uniós források azonnali átcsoportosítása és rendelkezésre bocsátása.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink