Külföld

Arcpirító kettős mérce Brüsszelben

Álságosnak nevezte Hidvéghi Balázs, hogy „miközben az Európai Parlament az egyetlen parlament Európában, amely nem képes a rendes és jogszerű működés feltételeit biztosítani, kioktató hangnemben okoskodik a tagállamok koronavírus elleni intézkedéseiről”.

Arcpirító kettős mérce Brüsszelben
Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője közleményben reagált arra, hogy az EP plenáris ülése csütörtökön a tagállamok koronavírus elleni intézkedéseinek jogállamiságra, alapvető jogokra és demokráciára gyakorolt hatásairól vitázott.

„Az Európai Parlament működése a járvány második hulláma alatt megbénult, személyes jelenlétre szinte egyáltalán nincs lehetőség, minden ülés online, távolról folyik, ami súlyos kétségeket vet fel az intézmény jogszerű működése kapcsán. Arcpirító, hogy ilyen körülmények között is az a legfontosabb az EP-nek, hogy a tagállamok intézkedéseit állítsa pellengérre, kioktassa őket arról, hogy milyen intézkedéseket kellene hozni, mindezt pedig a tőle megszokott módon egy ideológiai szempontoktól fűtött vitában és határozatban teszi” – mutatott rá Hidvéghi Balázs.

A politikus felidézte, hogy a koronavírus tavaszi, első hulláma alatt bevezetett veszélyhelyzet kapcsán példátlan támadássorozat indult Magyarország ellen, olyan hazugságok láttak napvilágot, miszerint a magyar Országgyűlés működését felfüggesztették. „Érdekes módon a szocialista jelentéstevő által most megfogalmazott határozat ezeket a vádakat már nem tartalmazza. Az EP tehát saját maga is beismeri, hogy tavasszal túllőtt a célon, valótlanságokat állított, amikor magyarországi diktatúrát kiáltott. Miután Donáth Anna, momentumos EP-képviselő is elismerte, hogy tavasszal hazugságokat terjesztettek Magyarországról, itt fekszik előttünk az Európai Parlament beismerő vallomása is a hazugságokról. A magyarországi baloldal képviselőinek és az EP-nek is inkább a koronavírus ellen védekezés segítésével, nem pedig annak akadályozásával kellene foglalkoznia” – fejtette ki.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom