Külföld

Hidvéghi: Az európai baloldal nem hajlandó beszélni a migránsterrorról

Hiába kérték az EP jobboldali frakciói, a balliberálisok napirendre se akarták venni dzsihadista támadások ügyét

Leszavazták az Európai Parlament Állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságának (LIBE) baloldali tagjai, hogy a szakbizottság hétfői ülésén napirendre vegyék a terrorveszélyt, számolt be tegnap az MTI-nek Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselője.

Hidvéghi: Az európai baloldal nem hajlandó beszélni a migránsterrorról
Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Közös levélben fordult a LIBE spanyol szocialista elnökéhez, Juan Fernando López Aguilarhoz az EP három jobboldali frakciójának – Európai Néppárt, Európai Konzervatívok és Reformisták, Identitás és Demokrácia – több képviselője, hogy a szakbizottság hétfői ülésén vegyék napirendre az Európában újra megjelent iszlám terrorizmus kérdését. A levelet a Twitter-oldalán közzé is tette Hidvéghi Balázs. A közös kezdeményezést a baloldali pártok – köztük Dobrev Klára DK-s és Donáth Anna momentumos EP-képviselő frakciója – ezt leszavazták, nyilatkozta a fideszes politikus.

„Az európai baloldal nem hajlandó beszélni a migránsok által elkövetett terrorcselekményekről, arról, hogy ártatlan európaiakat mészárolnak le az utcákon” – hangsúlyozta Hidvéghi az MTI-nek. A képviselő szerint a baloldali pártok „nem képesek szembenézni azzal, a számukra kellemetlen ténnyel, hogy az erőltetett bevándorlás és az Európán végigsöprő terrorhullám szorosan összefügg”.

„A balliberálisoktól ennyi telik, amikor ártatlan európaiakat fejeznek le terroristák. Olyan terroristák, akiket alig egy hónappal korábban hozott Európába valamelyik baloldali NGO migránshajója” – mondta a politikus, utalva arra, hogy a Nizzában három embert lemészárló iszlamista terrorista nem sokkal korábban illegális migránsként érkezett Tunéziából az olaszországi Lampedusa szigetére.  A tunéziai migránst a karantén letöltése után szárazföldre, Bariba szállították át, ahol kapott egy papírt arról, hogy nem jogosult menedékre, így haza kell utaznia – legközelebb Nizzában bukkant fel.

Hidvéghi rámutatott, hogy ezzel szemben az, hogy szeptember 8-án a bevándorlók felgyújtották a görögországi moriai tábort, már két nappal később téma volt a bizottságban. „Minden ember élete egyformán fontos. A baloldal szerint az ártatlan európaiak élete azért egy kicsit kevésbé” – jegyezte meg.

Kapcsolódó írásaink