Külföld

Nő a migrációs nyomás a Kanári-szigeteken

Uniós támogatás Afrikának

Két nap alatt ezerhatszáznál több illegális migráns érkezett Afrikából a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetekre – közölték a hatóságok az AFP hírügynökség szerint.

Nő a migrációs nyomás a Kanári-szigeteken
Az év eleje óta több mint 11 ezer illegális migráns érkezett a Kanári-szigetekre a spanyol belügyminisztérium adatai szerint
Fotó: AFP/Desiree Martin

Múlt szombaton húsz csónakkal ezernél több bevándorló érkezett, további hatszáz pedig vasárnap érte el a szigetek partjait. Az év eleje óta több mint 11 ezer illegális migráns érkezett a Kanári-szigetekre a spanyol belügyminisztérium adatai szerint, ez a szám a hétszerese a tavalyi év hasonló időszakában regisztráltnak.

Múlt pénteken Ylva Johansson belügyekért felelős uniós biztos sürgette a menekültstátuszra nem jogosult migránsok hazatelepítésének felgyorsítását.

Az Európai Bizottság tegnap közölte, hogy az EU öt új program finanszírozása keretében 22,6 millió euróval (mintegy 8,1 milliárd forinttal) segíti a Száhel-övezet és a Csád-tó régió országait.

Jutta Urpilainen nemzetközi partnerségért felelős biztos elmondta, mindez az érintett régióban jelentkező, különböző természetű válságok kezeléséhez járul hozzá, elősegíti a hosszú távú stabilitást és a jólét fenntartását.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom