Külföld

Hidvéghi: A brüsszeli fejekben lekapcsolták a villanyt

A brüsszeli fejekben lekapcsolták a villanyt. Egy világjárvány kellős közepén vagyunk. Minden nap emberek ezrei halnak meg. Az európai gazdaságok nagy bajban vannak. Most minden perc számít. A lehető leggyorsabban kell jó döntéseket hoznunk. Ehhez képest az Európai Parlament számára az elmúlt három hétben az volt a legfontosabb, hogy az EU-s pénzeket a jogállamisághoz kössék - írja Facebook-oldalán a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője.

Hidvéghi: A brüsszeli fejekben lekapcsolták a villanyt
Hidvéghi Balázs, fideszes EP-képviselő
Fotó: MH/Purger Tamás

Hidvéghi Balázs úgy értékel: a jogállamiságnak nincs általános definíciója. A különböző nemzeti alkotmányok eltérő módon értelmezik. Vagyis, ha ehhez a nem egyértelműen definiált fogalomhoz kötnék az uniós pénzek kifizetését, akkor az egyenlő lenne a politikai zsarolás intézményesítésével. Az elmúlt években már próbálkoztak ezzel: ideológiai támadásokat jogi és jogállamisági kritikáknak álcáztak. Holott valójában azért támadtak minket, mert merünk mást gondolni Európáról, nemzetről, keresztény hagyományról, migrációról, multikultiról, mint ők - teszi hozzá.

Kiemeli: a legízléstelenebb az egészben, hogy magyar baloldal most örömtáncot jár. Nem a járvány elleni védekezéssel foglalkoznak. Nem az számít nekik, hogy hány ember hal meg akár a járványban, akár iszlamista terrortámadásban. Nekik mindez nem fontos. Dobrev Klárától Donáth Annáig nekik csak egy a lényeg: gyűlölik Orbán Viktort.

Bármit is gondoljanak valójában, tényleg úgy tűnik, hogy igaz a mondás: jobban gyűlölik Orbánt, mint amennyire szeretik a hazájukat.

Az állam- és kormányfők nyáron kötött megállapodásának a megtorpedózása, amit most az Európai Parlament erőltet, hazárdjáték: mindenki számára elfogadható megállapodás hiányában nem lesz uniós költségvetés, sem helyreállítási alap - áll a politikus posztjában.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink