Külföld

Varga Judit: Ismét antiszemita támadások és gyűlöletbeszéd fenyegetik az unió alapértékeit

Varga Judit igazságügyi miniszter kezdeményezésére az Európai Unió Tanácsa november 10-én vitát folytat az antiszemitizmus elleni küzdelemről. Ezt a tárcavezető jelentette be közösségi oldalán.

Varga Judit: Ismét antiszemita támadások és gyűlöletbeszéd fenyegetik az unió alapértékeit
Varga Judit
Fotó: MH

Varga Judit emlékeztetett: 75 évvel a holokauszt borzalmai után ismét antiszemita támadások és gyűlöletbeszéd fenyegetik az unió alapértékeit, az atrocitások riasztóan emelkedő száma azt mutatja, hogy a nyugat-európai államokban az antiszemitizmus új hulláma van kibontakozóban.

A miniszter szerint ezért nem halogatható tovább annak vizsgálata, hogyan lehetne jobban megvédeni a zsidó közösségeket és garantálni a zsidó emberek biztonságát az antiszemitizmus minden formájával szemben, legyen az politikai vagy vallási indíttatású, jelentsen az fizikai támadást vagy verbális agressziót, történjék az a virtuális térben vagy a való világban.

„Együtt kell működnünk a zsidó közösségekkel és a társadalmi szervezetekkel az antiszemita cselekmények megelőzése és nyomon követése érdekében – azért, hogy biztonságban élhessünk” - emelte ki Varga Judit, aki szerint határozott üzenetet kell küldeni Európa-szerte a zsidó közösségek tagjainak: védelmük kiemelten fontos az Európai Unió és tagállamai számára.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink