Külföld

Hidvéghi: A multikulturalizmus megbukott

Az európai kultúra ostrom alatt áll, a multikulturalizmus megbukott, a kontinensnek ideje felébredni - közölte a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője kedden a hétfő esti bécsi merénylettel kapcsolatban.

Hidvéghi: A multikulturalizmus megbukott
Hidvéghi Balázs: A multikulturalizmus megbukott
Fotó: MH/Purger Tamás

Hidvéghi Balázs a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben együttérzését fejezte ki az osztrák néppel, és úgy értékelt, hétfőn a borzalom éjszakája volt Bécsben.

Hozzátette: terrorhullám söpör végig Európán, az elmúlt bő két hétben történt két lefejezéses támadás Franciaországban, most pedig egy mészárlás a bécsi belvárosban.

„Ne legyenek illúzióink, lesz még több is!” - hangoztatta.

Kifejtette: az európai kultúra ostrom alatt áll, és ezt lassan a kontinens nyugati felének is be kellene látnia.

Objektum doboz

Ha egyazon társadalmon belül a kereszténység feladja értékeit, az iszlám viszont ragaszkodik a sajátjához, akkor az utóbbi felülkerekedik - közölte.

A kormánypárti politikus szerint az eredmény nem egy szép új világ lesz, hanem a keresztény életforma eltűnése.

„A multikulturalizmus ezért megbukott. Soha nem is volt több balliberális délibábnál. Ideje felébredni” - fogalmazott.

Fidesz: Nem lehet elhallgatni a terrortámadáshoz vezető okokat

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség mély megdöbbenéssel értesült a Bécsben, hétfő este elkövetett szörnyű terrortámadásról.

„A mostani és az elmúlt hetek támadásai is egyértelműen megmutatták, hogy a közös európai kultúránk és értékeink a terrorizmus célkeresztjébe kerültek. Azonban nem lehet elhallgatni a terrortámadáshoz vezető okokat sem, a bevándorlással együtt ugyanis a terrorizmus is Európába költözött, ahol tömegesen megjelentek a migránsok, ott iszlamista terrortámadások történnek” - írja közleményében a kormánypárt.

A Fidesz-KDNP az egyetlen magyar pártszövetség, amely ellenzi a bevándorlást és mindent megtesz azért, hogy Magyarországból ne legyen bevándorlóország.

„Nem fogadjuk el Brüsszel nyomásgyakorlását, nem engedjük, hogy a magyar emberek akarata ellenére bevándorlókat erőltessenek Magyarországra” - írják.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: Sok erőt, Ausztria!

ĀA magyar külügyminiszter szerint össze kell fogni a terrorral szemben - Részvétét fejezte ki Áder János az áldozatok hozzátartozóinak + VIDEÓ