Külföld

Január közepén kiderül, ki lesz a CDU új elnöke

Megállapodtak a jelöltek

A kormányzó Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) három elnökjelöltje közösen kérvényezi a pártvezetéstől, hogy január közepén válasszák meg egy konferencián a CDU új vezetőjének személyét – írta Paul Ziemiak pártfőtitkár szombaton a Twitteren a jelöltek megállapodása után.

Január közepén kiderül, ki lesz a CDU új elnöke
Annegret Kramp-Karrenbauer
Fotó: AFP

Ziemiak közlése szerint, ha a járványhelyzet úgy hozza, hogy a kongresszust nem lehet megtartani, akkor online szavazásra kerülhet sor. Ehhez azonban módosítani kell a hatályos törvényeket, a kérdésben a szövetségi kormány végrehajtó bizottsága dönt december 14-ig. A pártelnök-választás újabb elhalasztását korábban bíráló elnökjelölt, Friedrich Merz a Twitteren azt írta, sikerült jó kompromisszumot elérniük. Annegret Kramp-Karrenbauer leköszönő pártelnök a Der Spiegelnek arról beszélt, nem zárja ki, hogy Merz, valamint Armin Laschet észak-rajna-vesztfáliai kormányfő és Norbert Röttgen, a Bundestag külügyi bizottságának elnöke mellett újabb jelölt induljon.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom