Külföld

Varga Judit: Magyarország mindig partner lesz az európai emberek megvédésében

Varga Judit igazságügyi miniszter a 10 napos karanténja utolsó napján telefonos interjút adott a Financial Times-nak és a német közszolgálati ARD-nek, amelyeknek beszélt a jogállamisági témáról, valamint a franciaországi terrortámadások kapcsán felmerülő politikai kérdésekről is.

Varga Judit: Magyarország mindig partner lesz az európai emberek megvédésében
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook

Varga Judit Facebook-oldalán számolt be arról, miket mondott az interjúkban.

Szerinte „az európai embereknek elegük van a politikai korrektségből. Álszent jogállamisági viták helyett a valódi kérdésekre várnak valódi válaszokat, valamint a valódi problémákra valódi megoldásokat”.

„A közelmúlt tragikus terrortámadásai is nyilvánvalóvá tették, hogy Európa vezetőinek az álszent jogállamisági viták helyett végre az európai létformát valóban fenyegető támadásokkal kellene foglalkozniuk. Magyarország mindig partner lesz az európai életmód és az európai emberek megvédésében. Az évek óta megingathatatlan bevándorlás ellenes álláspontunk, Európa határainak kitartó védelme is ezt a célt szolgálja. Nem a bajt kell Európába hozni, nem meghívóleveleket kell küldeni a világnak, hanem a segítséget kell helybe vinnünk. Mi továbbra is kiállnunk keresztény Európai kultúránk fenntartása mellett” - fogalmazott bejegyzésében az igazságügyi miniszter.

Az Európai Bizottság jogállamisági jelentés kapcsán azt írta, „az ékes bizonyítéka a kettős mércén alapuló politikai nyomásgyakorlásnak, ami nem szolgálhat alapul semmiféle jogállamisági vitának”.

Objektum doboz

Varga Judit bejegyzésében megköszönte a betegsége ideje alatt érkező jókívánságokat, és közölte, minden bizonnyal hétfőtől már a megszokott tempóban tudja végezni a feladatait.

Kapcsolódó írásaink